Miért jó választás a napelem rendszer?

j

Szerző: Korponai Gyula

}

április 13, 2021

A napelem hallatán mindenkinek a környezetvédelem, a megújuló energia és persze a napelem pályázat jut az eszébe. Magyarországon is egyre nagyobb teret nyer az új napelem rendszerek kiépítése.

Eleinte csak vállalkozásoknak adódott ez a lehetőség, de manapság elérhető a napelem pályázat magánszemélyeknek is. Bár a magánszemélyek pontos információk hiányában, még mindig a drága kiépíthetőségre asszociálnak a napelem kapcsán, egyre többen gondolkodnak el a telepítésen.

Miért jó választás a napelem rendszer?

Ha tenni akar a bolygónk fennmaradása érdekében, ha a gyermekeinek és unokáinak is élhető életet kíván, akkor a környezetvédelem jegyében tehet egy nagy lépést előre, ha ezt a megoldást választja a mindennapi életéhez.

Ha a napelem támogatás segítségével egy olyan rendszerhez juthat, ami több szabadságot ad a háztartása üzemelésére, miért hagyná ki?

A napelem rendszer ráadásul a spórolásban is segít. Akár a nullára is csökkentheti a rezsi számláját.

Ha szereti a modern technológia adta eszközöket alkalmazni az otthonában, a napenergia rendszer nem maradhat le a listáról.

Miért nem telepítik minden házra a napelemet?

Magyarországon a felmérések szerint körülbelül kétmillió háztartás alkalmas arra, hogy napelem rendszert telepítsenek rá. Sokan élnek is ezzel a lehetőséggel, viszont sokan nem tehetik meg, különböző okok miatt.

Mint említettük, nem minden épület alkalmas a napelem rendszer befogadására. Vagy a szerkezet nem bírja el a súlyát, vagy az elhelyezkedése nem teszi gazdaságossá az üzemelését.

Ha bérleményben él vagy dolgozik, nem célszerű saját tőkét, de pályázati napelem támogatást sem rápazarolni. A bérbeadó sem biztos, hogy engedélyezné.

Lehet, hogy a napelem rendszerhez szükséges teljes tőke nem áll rendelkezésre, ezért nem valósul meg a beruházás.

Előfordulhat, hogy rendszeresen lemarad a napelem pályázatról, ezért nincs még napelem rendszere.

A napenergia rendszer igénybevétele napelem kiépítése nélkül?

A fentebb említett hátráltató okok, azonban nem zárják ki a lehetőségét, hogy otthonát vagy vállalkozását napenergia rendszerről üzemeltesse. Beruházhat már meglévő, vagy megvalósítás alatt álló napelem parkokba kisrészvényesként, tőkéje mennyiségének megfelelően. A Super Solar Pro program azoknak lett kitalálva, akik ezt a megoldást választják.

A szerzőről

Korponai Gyula

Korponai Gyula

Tulajdonos

Korponai Gyula vagyok a Super Solar Pro alapítója, 20 éve foglalkozom marketinggel és kommunikációval, illetve emberekkel.

Kérdése van?

Írjon nekünk

Kapcsolódó bejegyzés

Telepítés nélkül is lehet napeleme és zöldenergiája.

Telepítés nélkül is lehet napeleme és zöldenergiája.

Ha elhangzik egy beszélgetésben az a szó, hogy napelem, mindenkinek a modernitás, a végtelen kapacitások, a megújulás és a fenntartható, valódi fejlődés jelennek meg lelki szemeink előtt. Aztán ki-ki, témával kapcsolatos felkészültségi szintje alapján rögtön tovább is...

DÜBÖRÖG A GLOBÁLIS ENERGIATERMELÉS

DÜBÖRÖG A GLOBÁLIS ENERGIATERMELÉS

Növekvő lakosság, növekvő áramigény! A Föld együttes lakosságának energiaigénye folyamatosan növekszik, ez a trend ráadásul megállíthatatlannak tűnik. A népesség gyarapszik, az ENSZ tanulmánya szerint jelenleg a világon közel 7,6 milliárd ember él, és a számuk2030-ra...